Навигација
ViberX logo

Конкурс за Роудс стипендије

Стипендије и програмиУниверзитет у Бањој Луци

Објављен је конкурс за Роудс стипендије које омогућавају талентованим младим људима из цијелог свијета да студирају на Универзитету у Оксфорду двије или више година.

Стипендија представља потпуно финансирана, постдипломска награда са пуним радним временом која омогућава талентованим младим људима из цијелог свијета да студирају на Универзитету у Оксфорду двије или више година. Стипендија је доступна за постдипломске студије и у потпуности покрива трошкове студирања на овом престижном Универзитету.

Главни циљ овог програма стипендија је идентификовање, пружање подршке и развој младих лидера за постизање јавног добра, а то је оно што су стипендије Роудс радиле, са изузетним успјехом, од свог оснивања 1903. године.

Под управом Фонда Роудс, стипендије се додјељују у 23 изборне јединице широм свијета, а студенти из Босне и Херцеговине улазе у категорију „глобално“.  Глобалне Роудс стипендије су покренуте 2018. године и сваке године су доступне двије глобалне стипендије.

Пријаве за Роудс стипендије су отворене од 1. јуна, а крајњи рок за подношење пријава је 1. август 2023. године.

Више информација је доступно овдје.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/13375/%D1%80%D0%BE%D1%83%D0%B4%D1%81_%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D1%98%D0%B5.png