Навигација
ViberX logo

Проф. Александар Остојић изабран за проректора Универзитета

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Сенат Универзитета у Бањој Луци, на 93. сједници 25. 5. 2023. године, изабрао je проф. др Александра Остојића на позицију проректора за научноистраживачки рад и развој Универзитета.

Др Александар Остојић редовни је професор Пољопривредног факултета Универзитета у Бањој Луци. Дипломирао и докторирао је на Пољопривредном факултету Универзитета у Бањој Луци, а магистрирао на Универзитету примијењених наука Вајнштефан у Њемачкој. На Пољопривредном факултету Универзитету у Бањој Луци запослен је од 2004. године, гдје је биран у сарадничка и наставничка звања. У својој каријери обављао је дужност декана Пољопривредног факултета, те члана Сената Универзитета у Бањој Луци. Био је руководилац Студијског програма аграрна економија и рурални развој на Пољопривредном факултету, а руководи Институтом за економику пољопривреде и рурални развој.

Редовни је професор на ужој научној области економика пољопривреде и рурални развој, а наставу изводи на свим циклусима студија. Такође, члан је редакционих одбора научних часописа, аутор и коaутор већег броја књига и научних радова, те учесник низа пројеката.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/13348/aleksandar-ostojic2.png