Навигација
ViberX logo

Информација са 93. сједнице Сената

Сједнице СенатаУниверзитет у Бањој ЛуциОпште

Сенат Универзитета у Бањој Луци на 93. сједници, одржаној 25. маја 2023. године, размотрио је и подржао Приједлог трошковника за академску 2023/24. годину.

Покренута је и Иницијатива за измјене и допуне Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста на Универзитету. На сједници одржаној у Ректорату размотрена су и једногласно усвојена Правила за пријаву и реализацију CEEPUS III мреже, као и Правила о раду Комисије и критеријумима за спровођење поступка избора кандидата за размјену одлазећих студената и особља у оквиру програма Еразмус+ КА171. Подршку су добиле и измјене и допуне Одлуке Сената о прикупљању и праћењу родно релевантних података и извјештавања о реализацији Акционог плана за родну равноправност Универзитета у Бањој Луци, број: 02/04-3.2179-9/22 од 27. октобра 2022. године. Усвојен је Извјештај о самовредновању Универзитета у Бањој Луци у текућој години.

Сенат је донио и Одлуку о расписивању конкурса за избор у академска звања, а донесене су и одлуке о избору у наставничка и сарадничка звања на сљедећим чланицама: Архитектонско-грађевинско-геодетском факултету, Електротехничком факултету, Медицинском факултету, Правном факултету, Природно-математичком факултету, Факултету физичког васпитања и спорта и Филозофском факултету.

Донесене су одлуке о усвајању извјештаја комисија о оцјенама подобности теме, кандидата и испуњености услова за менторство за израду докторских дисертација кандидата на Медицинском факултету и Правном факултету.

Сенат је дао подршку и за закључивање Споразума о сарадњи Универзитета у Бањој Луци са Новосибирским државним универзитетом за архитектуру и грађевинарство, као и Споразума о академској сарадњи између Машинског факултета Универзитета у Бањој Луци и Факултета машинства и економских наука Техничког универзитета у Грацу. Сагласност је дата и за закључивање Уговора о пословно-техничкој сарадњи између Универзитета у Бањој Луци и Жељезница Републике Српске а. д. Добој.

У склопу текућих питања, било је ријечи о промоцији и припреми уписа нове генерације студената на Универзитет у Бањој Луци.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/13355/0483.jpg