Навигација
ViberX logo

Позив за учешће у Студентској лиги UNWTO-а

Универзитет у Бањој ЛуциОпштеПозиви за пријаву пројеката

Објављен је позив за учешће у Студентској лиги UNWTO-а за Босну и Херцеговину у оквиру  BRIDGE пројекта.

Такмичење је намијењено ученицима средњих школа туристичких усмјерења, узраста од 14 до 18 година и студентима првог циклуса студија туризма од 19 до 25 година. Сваки тим се мора састојати од пет ученика или студената, који представљају једну школу, установу или универзитет. Учесници се могу пријавити електронски, путем линка који је доступан овдје, најдаље до 16. априла 2023. године. Након регистрације, изазов ће бити објављен на платформи Студентске лиге UNWTO-a, а тимови ће имати шест недјеља да предају своја рјешења на енглеском језику.

Као подршку такмичарима, платформа ће омогућити онлајн сесије које ће понудити објашњења и знање врхунских међународних и локалних стручњака на тему изазова. Међународни жири оцијениће и бодовати рјешења, а резултат ће бити објављен на платформи Студентске лиге UNWTO-а. У финално такмичење, заказано за јуни текуће године, пласираће се по четири најбоље екипе из сваке категорије (Final4).

Организатор овог такмичења је Развојни програм Уједињених нација у Босни и Херцеговини у сарадњи са Свјетском туристичком организацијом Уједињених нација, у оквиру пројекта BRIDGE, финансијски подржаног од стране Италијанске агенције за развојну сарадњу. Партнери на пројекту су Министарство спољне трговине и економских односа Босне и Херцеговине, Федерално министарство околиша и туризма и Министарство трговине и туризма Републике Српске.
Све додатне информације могуће је добити слањем упита на једну од адреса електронске поште maja.vican@undp.org или velibor.sudar@undp.org.

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/13223/background-students-league-2022-05.png