Навигација
ViberX logo

​​​​​​​Позив за учешће на првој радионици о професионалном усавршавању наставног особља

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Отворен је позив за учешће на првој радионици у склопу професионалног усавршавања за унапређење наставног процеса на тему Дефинисање исхода учења на нивоу предмета и блок часа (бирократска акробатика или просвјетитељски алат?)ˮ.

Предавачи на овој радионици, заказаној за 7. април 2023. године, од 13 до 15 часова, у амфитеатру 203 на Филозофском факултету Универзитета у Бањој Луци, јесу проф. др Драженко Јоргић и проф. др Синиша Лакић.

„Дефинисање мјерљивих исхода учења представља темељ високошколског образовања у којем у центру процеса стоји студент. Постављањем квалитетних исхода које студенти треба да стекну до краја блок часа или до краја предмета, наставници могу да осигурају да њихова настава буде фокусирана, релевантна и у складу са стварним потребама студената. Већина тренутног наставног кадра на Универзитету није искусила такав вид образовања у позицији студената, те је сасвим могуће да – копирајући сопствено искуство – креира своју наставу искључиво на основу садржаја приказаног у доступним уџбеницима. Циљ радионице је да покаже како дефинисање квалитетних исхода води сврсисходнијим наставним активностима и оцјењивању, али и да упозори на ограничења аутоматизованог ослањања на формулаично дефинисане исходеˮ, наводи се између осталог у позиву Филозофског факултета за учешће на овој радионици.

Пријаве за учешће могуће су на овом линку.

Накнадна пријава није потребна, ако сте се раније пријавили за учешће преко заједничког линка.

Филозофски факултет Универзитета у Бањој Луци ће по завршетку комплетне обуке издати увјерења учесницима уз навођење тема које су похађали.

Прилог:

Професионално усавршавање за унапређење наставног процеса на Универзитету у Бањој Луци.

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/13215/jorgic-lakic_glavna_slika.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13215/800x550-1.jpg