Навигација
ViberX logo

Позив за пријаве на EIT Culture & Creativity

ОпштеПозиви за пријаву пројеката

EIT Culture & Creativity објавио је први отворени позив за подношење приједлога пројеката.

Ријеч је о позиву дизајнираном да одговори на глобалне изазове са којима се Европа суочава у високом образовању, иновацијама, стварању бизниса и друштву.

EIT Culture & Creativity позива на пријаве за активности које имају потенцијал да ојачају предузетништво, иновативне капацитете и убрзају конкурентност европских културних и креативних сектора и индустрија (CCSI) и европске зелене, дигиталне и друштвене транзиције. Све заинтересоване стране CCSI и правна лица у ЕУ и придруженом програму Хоризонт Европа имају право учешћа. Пријаве се могу односити и на пројекте у високом образовању, стварању бизниса и друштвеним иновацијама.

EIT Culture & Creativity ће успјешне активности уградити у свој Пословни план за 2024–2025. годину. За ову рунду позива расположиви буџет у 2024. години износи до 10,45 милиона евра, док је за вишегодишње пројекте у 2025. години планирано додатно издвајање до 3,45 милиона евра. Скоро половина расположивих средстава резервисана је за иновативне пројекте са јасним и одрживим планом комерцијализације. Од ових приједлога се очекује да обезбиједе иновативне производе, процесе, услуге или пословне моделе у аудио-визуелном и медијском сектору, архитектури, моди и текстилу, дизајну и сектору културног насљеђа.

Пријаве су могуће од 17. априла до 31. маја 2023. године.

Подносиоци пријава су позвани да консултују све позивне документе и смјернице, укључујући обрасце за пријаву за приједлоге у једном и два корака, и да се региструју за EIT Culture & Creativity инфо-дан, који ће се одржати онлајн 25. априла. Почетак реализације изабраних пројеката очекује се почетком 2024. године.

Ови позиви су прве могућности финансирања које ће EIT Culture & Creativity покренути током 2023. године. Очекује се да ће више позива за подношење приједлога бити објављено у другој половини 2023. године, за активности које почињу средином 2024. и 2025. године.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/13236/EIT.jpg