Навигација
ViberX logo

Марија Склодовска – Кири акција: Стипендије за постдокторске студије

Стипендије и програмиОпште

Отворен је позив за пријаву на постдокторске стипендије Марија Склодовска – Кири акција.

Постдокторске стипендије из овог програма дају истраживачима који имају докторат прилику да стекну нове вјештине и искуство док проводe свој истраживачки пројекат у иностранству.

Рок за пријаву је 13. септембар 2023. године.

Уз буџет од 260,47 милиона евра, ови грантови ће унаприједити креативни и иновативни потенцијал истраживача који имају докторат и желе да стекну нове вјештине кроз напредну обуку и међународну, интердисциплинарну и међусекторску мобилност.

Позив је отворен за пријаве у било којој научној области, укључујући истраживање Еуратома.

Европске постдокторске стипендије, отворене за истраживаче било које националности за извођење персонализираног пројекта у ЕУ или земљама повезаним с Хоризонт Европа.

Глобалне постдокторске стипендије, отворене за европске држављане или становнике са дуготрајним боравком који желе радити с организацијама у трећим земљама прије повратка у Европу.

Истраживачи се морају пријавити заједно са организацијом домаћином, која може бити универзитет, истраживачка институција, мала или средња предузећа или друга организација са сједиштем у држави чланици ЕУ или придруженој земљи Хоризонт Европа.

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/13265/marija-sklodovska-kiri.jpeg