Навигација
ViberX logo

Такмичење за најбољу технолошку иновацију

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Такмичење под називом Најбоља технолошка иновација у организацији Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске и Иновационионог центра Бања Лука, у сарадњи са Министарством науке, технолошког развоја и иновација Републике Србије, почело је 23. марта 2023. године.

Конкурс ће бити отворен до 5. маја 2023. године, а овогодишњи наградни фонд је 38.000 КМ. Награде ће бити додијељене по сљедећем редослиједу:

  • Прво мјесто 10.000 КМ
  • Друго мјесто 8.000 КМ
  • Треће мјесто 7.000 КМ
  • Четврто мјесто 5.000 КМ
  • Пето мјесто 3.000 КМ
  • Шесто мјесто 2.000 КМ

Како је објављено на интернетској страници Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво, најбољи средњошколски и најбољи студентски тим добијају по 1.500 КМ. Финале такмичења је планирано за децембар, када ће шест најбољих финалиста одмјерити своје снаге.

Циљ такмичења за најбољу технолошку иновацију је подстицање иновативности и предузетништва, подршка иноваторству, помоћ у покретању послова, промоција иновација, те подстицај њихове комерцијализације. Такмичење промовише предузетнички начин размишљања и понашања тако што учесницима даје подршку – едукативну и финансијску.

Учешће на такмичењу, осим награда, свим такмичарима обезбјеђује бесплатну стручну помоћ у виду едукација кроз тренинге и консалтинг који се организују у Иновационом центру Бања Лука и бесплатну медијску подршку.

Партнери из Републике Српске су Иновациони центар Бања Лука, Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа, Привредна комора Републике Српске те два јавна универзитета у Бањој Луци и Источном Сарајеву.

Сви заинтересовани за учешће могу се пријавити на адресу: inovacija.org.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/13191/najbolja-tehnoloskainovacija.jpg