Навигација
ViberX logo

Interreg VI B IPA ADRION: Први позив за достављање приједлога пројеката

Наука и развојУниверзитет у Бањој ЛуциОпште

Interreg VI B IPA ADRION програм ускоро ће објавити свој први позив за достављање приједлога пројеката који ће бити отворен од 4. априла до 30. јуна 2023. године.

Позив представља прву важну прекретницу програмског периода 2021-27, који сада садржи проширену област сарадње укључујући десет земаља учесница и већу могућност финансирања за потенцијалне кориснике.

Позив ће бити усмјерен на све приоритете Програма и већину његових специфичних циљева. Организације из цијелог Јадранско-јонског региона су позване да поднесу идеје о транснационалној сарадњи и играју активну улогу у доприносу економском расту регије.

Буџет позива износиће око 65 милиона евра. Тражи се приједлози са минимално шест и максимално од 12 партнера, од којих најмање три долазе из земаља IPA-e и три из земаља учесница ERDF-a.  Водећи партнери могу бити са сједиштем у ERDF и IPA земљама.

Буџет треба да буде до максимално 1,5 милиона евра средстава Interreg-а и да траје максимално 36 мјесеци.

Позив ће бити отворен путем новог система за праћење програма JEMS. Његова употреба ће бити подржана посебним смјерницама које ће помоћи подносиоцима пријава да поднесу свој приједлог пројекта.

За детаљан опис циљева и садржаја позива, врсту могућих активности, састав партнерства и буџета погледајте комплетан пакет који ће у наредних неколико дана бити доступан на интернетској страници IPA ADRION https://bit.ly/3Kbl83J

Програм ће организовати Инфо дан 19. априла 2023. године у Сарајеву који ће покрити све аспекте Позива.

Додатне информације у вези инфо дана биће ускоро објављене на интернетској страници IPA ADRION.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/13203/Ipa-Adrion-1-Call-1024x430.png