Навигација
ViberX logo

Свечано отварање DAAD зимске школе

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Свечано отварање DAAD зимске школе ,,Очекуј неочекивано! Упознај разноликост екологије, језика и културе у Босни и Херцеговиниˮ заказано је 13. фебруара 2023. године на Филолошком факултету Универзитета у Бањој Луци у 10.15 часова.

Изјаве за медије превиђене су у 10 часова.

Полазнике зимске школе поздравиће проректор за људске и материјалне ресурсе Универзитета у Бањој Луци проф. др Далибор Кесић, декан Филолошког факултета проф. др Биљана Бабић, продекан за научноистраживачки рад и међународну сарадњу Филолошког факултета проф. др Зорана Ковачевић и шеф Катедре за њемачки језик и књижевност  проф. др Дијана Црњак.

Универзитет у Бањој Луци ове је године по први пут домаћин DAAD зимске школе ,,Очекуј неочекивано! Упознај разноликост екологије, језика и културе у Босни и Херцеговиниˮ, а која се одржава од 9. фебруара до 1. марта 2023. године.

Учесници ове школе током боравка у Бањој Луци имаће прилику да кроз интензивне курсеве српског језика, предавања наших стручњака са Универзитета из области енергетике, екологије и културе и обиласке значајних споменика културе, природних љепота упознају културну, еколошку и привредну разноликост наше регије.

У склопу школе, студенти ће кроз предавања наших универзитетских професора између осталог учити о историји Бање Луке, њеној културној разноликости, њемачко-српским културним везама и сл. Такође ће имати вођени туристички обилазак града, који укључује обилазак најзначајнијих споменика културе, али ће имати прилику и да посјете неке од институција и установа као што су Министарство за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске, Народно позориште Републике Српске, Музеј савремене умјетности Републике Српске, те да се упознају са културним програмом  Културног центра Бански двор.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/13077/%D1%84%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D1%88%D0%BA%D0%B8_%D1%84%D0%B0%D0%BA%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B5%D1%82.png