Навигација
ViberX logo

Састанак делегација УНИБЛ и Правобранилаштва Српске

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Делегација Универзитета у Бањој Луци (УНИБЛ), предвођена ректором проф. др Радославом Гајанином, разговарала је 9. фебруара 2023. године са главним републичким правобраниоцем доц. др Милимиром Говедарицом о раду и функционисању Канцеларије за сарадњу са Универзитетом и едукацију.

Како је речено током састанка одржаног у Правобранилаштву Републике Српске, а којем су присуствовали генерални секретар Универзитета мр Ђорђе Маркез, виши стручни сарадник за развој предузетништва УНИБЛ Предраг Говедарица и помоћник републичког правобраниоца Бранко Бера, ријеч је о Канцеларији која ће служити за едукацију и обављање стручне праксе студената Правног факултета Универзитета у Бањој Луци.

Такође, саговорници су констатовали да је досадашња сарадња двије институције на завидном нивоу, те су размијенили идеје и планове за даљу сарадњу. Између осталог, један од планова је да Правобранилаштво Републике Српске и у наредном периоду омогући обављање приправничког стажа за најбоље дипломце правних факултета јавних универзитета у Српској.

За реализацију свих активности сарадње између Универзитета и Правобранилаштва задужен је Центар за развој и подршку истраживању УНИБЛ.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/13071/IMG_7578.JPG
  • /uploads/attachment/vest/13071/IMG_7577.JPG