Навигација
ViberX logo

Марија Стојаковић побједница BizVenture шампионата

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Студенткиња хемије на Природно-математичком факултету Универзитета у Бањој Луци Марија Стојаковић побједница је другог BizVenture онлајн шампионата.

„Била је ово прилика и да чујем одличне идеје других студената и стекнем одличне пријатеље а можда једног дана и партнере за реализацију моје идејеˮ, изјавила је Стојаковић на церемонији проглашења најбоље идеје, одржаној 3. фебруара 2023. године у Сарајеву.

Поред Марије, која је награђена лаптопом, друго мјесто и таблет освојила је  студенткиња Економског факултета Универзитета у Сарајеву Нирвана Маховац, док је треће мјесто и бежичне слушалице освојила студенткиња Машинског факултета Универзитета у Сарајеву Селма Фочо. 

Замјеник резидентне представнице UNDP у БиХ Стивен Кинлох Пишат каже да је подршка младим предузетницима кључна за њихово запослење.

,,Предузетништво код младих може имати позитиван утицај на друштвени, културни и економски напредак друштва”, изјавио је он.

Проректорка за међународну и међууниверзитетску сарадњу Универзитета у Бањој Луци проф. др Милица Балабан наводи да је BizVenture шампионат био сјајна прилика да студенти стекну предузетничке вјештине и једну врсту професионалног самопоуздања кроз представљање личних пословних идеја.

„Универзитет у Бањој Луци ће омогућити да најбоље оцијењени студентски радови добију додатну подршку кроз менторски рад и стручно савјетовање, с циљем стварања капацитета како би, у одређеном облику, оваква пракса била доступна свим нашим студентимаˮ, изјавила је Балабан.

Ректор Универзитета у Сарајеву проф. др Рифат Шкријељ наводи да је је ово одлична активност која ће допринијети дигиталној трансформацији  и предузетништву на универзитетима, а све како би се унаприједиле и дигиталне и пословне вјештине студената.

Други BizVenture шампионат одржан је организацији Развојног програма UNDP БиХ и то оквиру друге фазе пројекта „Бољом управом до бржег економског раста“ (EGG 2), а уз финансијску подршку Владе Краљевине Норвешке, у сарадњи са Универзитетом у Бањој Луци и Универзитетом у Сарајеву. Свакако, важно је нагласити и то да је BizVenture заправо симулацијска предузетничка игра развијена кроз IT Girls иницијативу, коју имплементирају UNDPUNICEF и UN Women, а чији је развој финансирала Шведска.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/13060/IMG_7318.JPG
  • /uploads/attachment/vest/13060/IMG_7320.JPG
  • /uploads/attachment/vest/13060/IMG_7319.JPG
  • /uploads/attachment/vest/13060/IMG_7316.JPG
  • /uploads/attachment/vest/13060/IMG_7317.JPG