Навигација
ViberX logo

Пријем поводом Дана Републике и Светог Саве

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Пријем на Универзитету у Бањој Луци поводом Дана Републике Српске и Светог Саве одржан је 27. јануара 2023. године на Факултету политичких наука Универзитета у Бањој Луци.

,,У времену иза нас имали смо снажну подршку Републике Српске, а тако ће остати и у даљем периоду. Колико је значајна та подршка, сигуран сам да знате, од оснивања факултета до побољшања услова рада и студентског стандарда, у свему томе смо имали несебичну подршку републичких властиˮ, казао је ректор Гајанин.

,,Оно што је важно за нас у области високог образовања јесте да смо управо захваљујући труду и залагању Републике добили овај Универзитетски град, гдје смо, поред постојеће инфраструктуре, градили и градимо нове објектеˮ, навео је Гајанин.

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске др Жељко Будимир истакао је да Срби, славећи Светог Саву, праве мост између духовне и интелектуалне традиције.

,,Оно што је потребно свим универзитетима и свим школама је да славимо људе који су поставили темеље просветитељства и високог образовања, а то је свакако личност Светог Савеˮ, навео је министар Будимир.

Он је истакао да је важно послати поруку заједништва али и подсјетити на вриједности за које су се борили преци – за друштво, образовање и комплетну заједницу.

Током овог пријема, о животу и дјелу Светог Саве у својој бесједи говорио је др Никола Ожеговић, виши асистент на Филозофском факултету Универзитета у Бањој Луци. Пријему су, поред ректорског тима, представника ресорног министарства, чланова Сената и Управног одбора Универзитета у Бањој Луци, те чланова Академије наука и умјетности Републике Српске, Савјета за високо образовање, присуствовали и представници Студентског парламента Универзитета у Бањој Луци, Уније студента Републике Српске, шефови студијских програма, секретари чланица Универзитета, али и бројни наставници и сарадници наше високошколске установе. 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/13037/prijem-povodom-dana-republike-i-svetog-save-01.JPG
  • /uploads/attachment/vest/13037/prijem-povodom-dana-republike-i-svetog-save-02.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13037/prijem-povodom-dana-republike-i-svetog-save-03.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13037/prijem-povodom-dana-republike-i-svetog-save-4.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13037/prijem-povodom-dana-republike-i-svetog-save-05.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13037/prijem-povodom-dana-republike-i-svetog-save-06.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13037/prijem-povodom-dana-republike-i-svetog-save-07.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13037/prijem-povodom-dana-republike-i-svetog-save-09.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13037/prijem-povodom-dana-republike-i-svetog-save-10.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13037/prijem-povodom-dana-republike-i-svetog-save-11.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13037/prijem-povodom-dana-republike-i-svetog-save-12.jpg