Навигација
ViberX logo

EIT Raw Materials позив за иновацијске и едукативне пројекте

Наука и развојУниверзитет у Бањој ЛуциОпштеПозиви за пријаву пројеката

Објављен је позив за иновацијске и едукативне пројекте у оквиру Заједнице знања и иновација Европског института за иновације и технологије у области сировина (EIT RawMaterials).

Овај позив у оквиру EIT RawMaterials омогућава финансирање конзорцијума који укључују партнере из индустрије, истраживачких и образовних институција који треба да обогате постојећа рјешења повезана са одрживим ланцима вриједности сировина у Европи. Такође, омогућено је финансирање модерних образовних програма за обуку нових талентованих и предузетнички оријентисаних генерација које ће бити покретачка снага европског сектора сировина.

Позив је двостепене природе, при чему се у првој фази доставља кратки нацрт приједлога пројекта, а затим у другој фази пуна апликација.

Конзорцијум мора да укључује минимално два партнера. Координатор пројекта мора да буде организација која има статус главног или придруженог партнера  у оквиру EIT RawMaterials у тренутку када је очекивано да пројекат почне с реализацијом. Универзитет у Бањој Луци тренутно је члан EIT RawMaterials са статусом пројектног партнера.

Рок за достављање апликација:
1.    Прва фаза: 26. јануар 2023. године у 13.00 часова
2.    Друга фаза: 11. мај 2023. године у 13.00 часова

Више информација доступно је oвдје, док је презентација у прилогу.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/12984/KAVA-Call-WebHeader1.jpg