Навигација
Viber

Доцент Симић раме уз раме са свјетским научницима

АктуелноУниверзитет у Бањој ЛуциПриче за примјер

Доцент на Електротехничком факултету Универзитета у Бањој Луци др Митар Симић дио је међународне групе научника која је објавила прегледни рад ,,Имплантати са сензорским могућностимаˮ у часопису ,,Chemical Reviewsˮ са импакт фактором 72.087.

Први аутор рада, који се  бави медицинским имплантатима са интегрисаним сензорима, јесте доц. др Младен Велетић, Факултет информационе технологије и електротехнике Норвешког универзитета науке и технологије и Универзитетска болница у Ослу. Свакако треба нагласити да су поред Велетића и Симића у писању овог рада учествовали и: Есанул Хоке Апу са Савезног универзитета у Мичигену, Јакоб Бергсланд из Универзитетске болнице у Ослу, Илангко Баласингам са Норвешког универзитета науке и технологије и  Универзитетске болнице у Ослу, Кристофер Контаг са Савезнoг универзитета у Мичигену, те Нуредин Ашамаки са Универзитета у Калифорнији  Савезног универзитета у Мичигену.

У овом раду наведена је афилијација Универзитет у Бањој Луци, чиме је дат допринос повећању међународне видљивости и препознатљивости водећег универзитета у Републици Српској, те је успостављена и сарадња са истраживачима Норвешке и Сједињених Америчких Држава.

Часопис ,,Chemical Reviewsˮ издаје Америчко друштво за хемију од 1924. године.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/12989/mitarsimic-1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12989/veleticm.png
  • /uploads/attachment/vest/12989/ACS_CR_Cover.jpg