Навигација
ViberX logo

Почиње уређење и опремање Студентског културног центра

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Ректор Универзитета у Бањој Луци проф. др Радослав Гајанин потписао је 12. 12. 2022. године уговоре о јавној набавци за извођење радова на унутрашњем уређењу и опремању Студентског културног центра укупне вриједности 1 951 716, 21 КМ са ПДВ-ом.

Ректор Гајанин казао је да је срећан што су потписани уговори о уређењу и опремању Студентског културног центра, а за шта су средства издвојена из капиталних инвестиција Владе Републике Српске.

Он је рекао да је опремање Студентског културног центра један од три најважнија  капитална  пројекта Владе Републике Српске који се реализују на Универзитету.

,,Други пројекат је завршетак радова и опремање зграде Архитектонско-грађевинско-геодетског и Шумарског  факултета, а трећи  пројекат је изградња едукативног центра који ће радити у саставу Филозофског факултетаˮ, навео је ректор.

Деканица Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци проф. Драгана Пурковић Мацан, МА каже да је изградња Студентског културног центра важна за све, јер је то сегмент којим ће се заокружити студентски град.

,,Студентски културни центар смјештен у четвртом павиљону 'Студентског центра Никола Тесла' у свом ће саставу имати једну мултифункционалну дворану, а која ће заправо бити позоришна и биоскопска сала, те концертна дворанаˮ, навела је она и додала да ће ово бити једна од најопремљенијих сала, која ће имати и  галеријско-изложбени салон, вјежбаонице и помоћне просторије.

Како је навела, завршетак радова у простору Центра површине око 800 метара квадратних може се очекивати за пет мјесеци.

Према проведеној јавној процедури, најповољнији понуђач за набавку намјештаја за потребе Центра је мостарска фирма ,,ГТРˮ, испред које је са ректором Гајанином уговор потписао директор Аднан Крхан.

,,Ово је дефинитивно пројекат будућности, којим ћемо мотивисати студенте да остају овдје и да заједно градимо Бању Лукуˮ, казао је он.

Ректор Гајанин потписао је уговоре и са Јовицом Благојевићем, замјеником директора ,,Котоˮ Бања Лука, а који иначе представља групу понуђача састављену од београдских фирми ,,Котоˮ и ,,Светлост театарˮ, те бањалучких фирми ,,Котоˮ, ,,Термотехникаˮ, ,,Д & З електроенергетикˮ и ,,ХГО инжењерингˮ. Пошто је ова јавна набавка подијељена на више лотова, задатак наведених фирми биће да ураде радове на унутрашњем уређењу Студентског културног центра. Такође, имају задатак да као најповољнији понуђачи ураде и испоруку и монтажу сценске опреме, али и монтажу сценске механике, расвјете, те аудио и видео система у Студентском културном центру.

Потписивању у просторијама Ректората присуствовали су генерални секретар Универзитета мр Ђорђе Маркез, те финансијски директор Душко Лазић.

Иначе, просторије Студентског културног центра Универзитета у Бањој Луци налазе се у четвртом павиљону ЈУ ,,Студентски центар Никола Теслаˮ у Бањој Луци.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/12912/1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12912/IMG_2390.JPG
  • /uploads/attachment/vest/12912/IMG_2412.JPG
  • /uploads/attachment/vest/12912/IMG_2447.JPG
  • /uploads/attachment/vest/12912/IMG_2417.JPG
  • /uploads/attachment/vest/12912/IMG_2453.JPG