Навигација
ViberX logo

Информација са 87. сједнице Сената

Сједнице СенатаУниверзитет у Бањој Луци

Сенат Универзитета у Бањој Луци на 87. сједници, 24. новембра 2022. године, размотрио је и усвојио Правилник о поступку избора органа Универзитета, факултета, Академије умјетности и Института за генетичке ресурсе.

Током сједнице у Ректорату, усвојен је и Правилник о коришћењу слободне студијске године на Универзитету у Бањој Луци, те Правилник о поступку утврђивања неакадемског понашања у писаним радовима Универзитета. Такође, размотрен је Извјештај о упису студената на свим циклусима студија у текућој академској години.

Донесена је и Одлука о расписивању конкурса за избор у академска звања, те одлуке о изборима у наставничка и сарадничка звања на Машинском факултету, Медицинском факултету, Пољопривредном факултету и Факултету физичког васпитања и спорта.

Сенат је донио и одлуке о именовању комисија за оцјену подобности тема, кандидата и испуњености услова за менторство за израду докторских дисертација на Природно-математичком факултету и Филозофском факултету, те је донесена Одлука о давању сагласности на Извјештај комисије о урађеној докторској дисертацији и именовање Комисије за јавну одбрану кандидата са Факултета политичких наука.

Сенат је дао сагласност за закључивање Споразума о сарадњи са Универзитетом за међународне студије у Пекингу, те Споразума о сарадњи са Вороњешким државним универзитетом. Једногласну подршку је добио и Меморандум о разумијевању између Министарства пољопривреде, водопривреде и шумарства РС, Универзитета у Бањој Луци и Ђангсу Универзитета, као и Уговор о сарадњи између Универзитета у Бањој Луци и Стонотениског клуба ,,Бања Лукаˮ.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/12862/UNIBL.jpg