Навигација
ViberX logo

Отварање изложбе ,,Интеракција 2022”

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Изложба ,,Интеракција 2022ˮ биће отворена 14. октобра 2022. године, у 19 часова, у Каменој кући на бањалучкој тврђави ,,Кастел”.

Организатори ове изложбе, која ће поред Камене куће бити постављена у Галерији ,,Плус” и у Музичком павиљону ,,Стакленац”, јесу Музеј савремене умјетности Републике Српске, Академија умјетности Универзитета у Бањој Луци, Факултет ликовних уметности Универзитета уметности у Београду, Катедра за историју уметности Филозофског факултета Универзитета у Београду и Културни центар Бански двор. 

Интеракција је пројекат сарадње, дијалога и размјене идеја о питањима савремене умјетности, који од 2016. године реализују студенти Факултета ликовних уметности и Одељења за историју уметности Филозофског факултета Универзитета у Београду. Од 2021. године, учесници су и студенти Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци, уз подршку Музеја савремене умјетности Републике Српске.

Централни дио представља изложба која се развија из заједничког ангажовања младих професионалаца у свијету савремене умјетности који, примјењујући стечена знања, чине прве јавне искораке у артикулацији мишљења, ставова и погледа на умјетност у излагачком формату.

Изложба остаје отворена до 14. новембра 2022. године.
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/12725/izlozba.jpg