Навигација
ViberX logo

Информација са 86. сједнице Сената

Сједнице СенатаУниверзитет у Бањој Луци

Сенат Универзитета у Бањој Луци, на 86. сједници 27. октобра 2022. године, усвојио је Правила студирања на првом и другом циклусу академских студија на Универзитету у Бањој Луци, те Правилник о међународној размјени особља и студената.

На сједници одржаној у Ректорату, размотрен је и подржан Правилник о условима и поступку додјељивања звања и правима професора емеритуса Универзитета у Бањој Луци, а донесена је и Одлука о именовању чланова вијећа научних области Универзитета.

У току 86. сједнице разматране су и подржане измјене и допуне Одлуке о матичности факултета / Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци за научне и умјетничке области, поља и уже научне области и разврставање предмета по ужим научним/умјетничким областима и катедрама.

Такође, усвојен је и Приједлог успостављања система прикупљања и праћења родно релевантних података и извјештавања о реализацији Акционог плана за родну равноправност Универзитета у Бањој Луци.

Највише академско тијело донијело је и Одлуку о расписивању конкурса за избор у академска звања, као и одлуке о избору у наставничка и сарадничка звања на: Архитектонско-грађевинско-геодетском факултету, Медицинском факултету, Факултету политичких наука, Факултету физичког васпитања и спорта и Филолошком факултету.

Донесена је и Одлука о именовању Комисије за оцјену подобности теме, кандидата и испуњености услова за менторство за израду докторске дисертације кандидата на Правном факултету, као и Одлука о давању сагласности на Извјештај комисије о урађеној докторској дисертацији и именовању Комисије за оцјену и јавну одбрану кандидату на Пољопривредном факултету.

Сенат је сагласан да Универзитет склопи и споразуме о сарадњи са Универзитетом у Нишу. Такође, сагласност је добило и потписивање споразума са Универзитетом Ђангсу, а у циљу покретања програма докторских стипендија у оквиру иницијативе „Појас и путˮ.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/12763/UNIBL__1_.jpg