Навигација
ViberX logo

Одржано друго поетско-музичко вече

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Друго по реду Поетско-музичко вече, у организацији Књижевно-правног клуба, одржано је 15. септембра 2022. године.

Ријеч је о догађају одржаном у склопу Међународног научног скупа ,,Изазови и перспективе развоја правних система у XXI вијеку”.

Иначе, Поетско-музичко вече је догађај такмичарског карактера, који окупља студенте Универзитета у Бањој Луци спремне да се окушају и покажу своје таленте у двије категорије: поетској интерпретацији и вокалном извођењу. На манифестацији се ове године представило седам студената у категорији поетска интерпретација и шест студената у категорији вокално извођење.

Прва награда у категорији поетска интерпретација је према оцјени жирија припала Сари Максимовић, студенткињи Правног факултета. Тамара Алексић, такође студенткиња Правног факултета, заузела је друго мјесто, док је треће мјесто у овој категорији припало Николини Ерак, студенткињи Филолошког и Правног факултета. У погледу категорије вокално извођење, прву награду однио је Данило Симовић, студент мастер студија Правног факултета. Другу награду у овој категорији освојио је Павле Павић, студент Академије умјетности, а трећа награда припала је Бранкици Паспаљ, студенткињи Медицинског факултета.

Такмичаре је оцјењивао трочлани жири у саставу: доц. др Бојан Влашки, продекан за научно-истраживачки рад Правног факултета, проф. др Биљана Бабић, декан Филолошког факултета и Јелена Станишић, професор музичке културе.

Поред захвалница и новчаних награда, свим учесницима поклоњене су и књиге објављене под окриљем издавачке куће „Имприматур” из Челинца. У ревијалном дијелу програма наступили су студенти, наставници, сарадници и пријатељи Правног факултета и Универзитета.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/12666/drugo-poetsko-vece-1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12666/drugo-poetsko-vece-2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12666/drugo-poetsko-vece-3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12666/drugo-poetsko-vece-4.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12666/drugo-poetsko-vece-5.jpg