Навигација
ViberX logo

Конференција REDETE 2022

Наука и развојУниверзитет у Бањој ЛуциОпште

Девета међународна научна конференција Researching Economic Development and Entrepreneurship in Transition Economies (Истраживање економског развоја и предузетништва у транзиционим привредама) REDETE 2022 биће одржана 15. и 16. септембра 2022. године на Економском факултету Универзитета у Анкони.

Отварање ове конференције, коју организује Економски факултет Универзитета у Бањој Луци у партнерству са Универзитетом у Анкони, биће одржано 15. септембра 2022. године, у 9 часова, у просторијама Економског факултета овог италијанског универзитета.

Циљ конференције је привлачење што већег броја учесника из иностранства, на основу чега ће конференција имати велики значај не само за Економски факултет и Универзитет у цијелости, него и за ширу друштвену заједницу. Претходна конференција REDETE 2021 окупила је око 90 учесника из око 15 земаља Балкана, ЕУ и шире, као и представнике бројних домаћих и иностраних компанија. 

Привредна мисија

Паралелно са конференцијом REDETE 2022, биће одржана и Привредна мисија Република Српска – Италија. Ријеч је о догађају који се организује у сарадњи са Развојном агенцијом Републике Српске, у оквиру активности Европске мреже предузетништва, иначе највеће мреже за подршку малим и средњим предузећима у свијету, а чији је члан и Економски факултет УНИБЛ.

Циљ Европске мреже предузетништва је, између осталог, јачање иновативних капацитета малих и средњих предузећа и помоћ у изласку на страна тржишта, те ће у оквиру овог догађаја бити представљене и могућности које пружа овај механизам за подршку развоја привреде.

Привредна мисија ће такође створити претпоставке да мала и средња предузећа из Републике Српске пронађу пословне партнере у иностранству, размијене идеје и пројекте, те успоставе партнерске споразуме са италијанским субјектима.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/12628/Untitled-1.jpg