Навигација
Viber

Преминула проф. др Слађана Мирјанић

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Др Слађана Мирјанић, редовни професор Природно-математичког факултета Универзитета у Бањој Луци, преминула је 12. августа 2022. године у 68. години.

Проф. Мирјанић рођена је 4. новембра 1954. године у Хрваћанима код Прњавора. Основну и средњу школу завршила је у Бањој Луци. Дипломирала је на Правном факултету Универзитета у Бањој Луци 1977. године, а на истом факултету је и магистрирала 1991. године. Докторирала је 2001. године на Факултету заштите на раду Универзитета у Нишу. 

На Универзитету у Бањој Луци била је запослена од 2011. године, а бирана је у звање доцента, ванредног и редовног професора. Наставу је, поред Природно-математичког факултета Универзитета у Бањој Луци, изводила и на Правном факултету, Машинском факултету и Медицинском факултету.

Учествовала је на домаћим и међународним научним скуповима у Софији, Габрову, Русији, Београду, Зрењанину, Врњачкој Бањи и Бањој Луци, гдје је објавила више десетина научних радова.

Прије ангажмана на Универзитету у Бањој Луци, радила је у ГИК Козара и у Бањалучкој банци а. д. Бања Лука, на радном мјесту правника, односно секретара банке.

Сахрана проф. Мирјанић обавиће се 16. августа у 13 часова на гробљу ,,Свети Пантелијаˮ у Бањој Луци.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/12529/fotografija_dr_Sla%C4%91ana_Mirjani%C4%87_2-01-01.jpg