Навигација
ViberX logo

Представници УНИБЛ на Фестивалу науке

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Представници једанаест чланица Универзитета у Бањој Луци (УНИБЛ) учествоваће на Фестивалу науке који се у Бањој Луци одржава 18. и 19. маја 2022. године.

Учесници на овом фестивалу, а чији је организатор Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске, испред Универзитета у Бањој Луци јесу: Академија умјетности, Архитектонско-грађевинско-геодетски факултет, Електротехнички факултет, Машински факултет, Пољопривредни факултет, Природно-математички факултет, Технолошки факултет, Факултет политичких наука, Факултет физичког васпитања и спорта, Филолошки факултет и Институт за генетичке ресурсе. Теме са којима ће се факултети и Институт за генетичке ресурсе представити налазе се у прилогу.

Десети по реду Фестивал науке, на којем ће више од 30 излагача представити преко 150 експеримената, те бити одржане 32 пројекције планетаријума и шест пројекција научно-популарне представе за дјецу, биће одржан на двије локације: на Природно-математичком факултету УНИБЛ и у Каменој кући на тврђави Кастел у Бањој Луци. 

Тако ће на Природно-математичком факултету Универзитета у Бањој Луци бити представљени планетаријум и акваријум/тераријум и приказане пројекције представе „Сунчев систем на великом одморуˮ, коју су припремили Удружење грађана ,,Бозон¬ˮ, Природно-математички факултет Универзитета у Бањој Луци и Католички школски центар ,,Блажени Иван Мерцˮ, док ће експерименти и презентације бити приказани у Каменој кући.
Како су навели организатори, циљ Фестивала науке је популаризација науке и њено представљање на занимљив начин ученицима основних и средњих школа, те осталим посјетиоцима.

Током трајања овог догађаја, посјетиоци имају прилику посјетити садржаје од 10 до 19 часова у Каменој кући и на Природно-математичком факултету УНИБЛ, с тим што ће посјете тераријуму и акваријуму бити отворене од 10 до 16 часова. Улаз је бесплатан.
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/12223/festival-nauke.jpg