Навигација
Viber

Отворен позив у оквиру Фонда за Западни Балкан

Наука и развојОпште

У оквиру Фонда за Западни Балкан (Western Balkans Fund – WBF), објављен je Пети позив за достављање приједлога пројеката.

Рок за достављање приједлога пројеката је 8. јул 2022. године до 16 часова.

Главни циљ Фонда за Западни Балкан је подстицање сарадње између његових чланица (Албанија, Босна и Херцеговина, Косово*, Црна Гора, Сјеверна Македонија, Србија) јачањем сусједских односа и регионалне кохезије.

Предметни позив обухвата три области:

  1. културна сарадња
  2. образовање и научна размјена
  3. одрживи развој

Промоција помирења, европске интеграције, прекогранична сарадња, слобода изражавања, родна равноправност и млади свеобухватна су питања која покривају све акције у кључним областима активности WBF-а.

У предметном позиву могу да учествују:

  • правна лица основана у земљама Западног Балкана
  • непрофитне организације и организације цивилног друштва
  • специфичне организације, као што су локални и регионални јавни субјекти, пословна удружења, образовне установе, медијска удружења, културне и спортске организације

Буџет предметног позива износи 500 000 евра, док је максимални буџет гранта по пројекту 15 000 евра и може износити максимално 80% укупног пројектног буџета.

Напомена: постоји ограничење у броју могућих пријава по главном апликанту (видјети Смјернице за подношење пројектних приједлога). 

Смјернице за подношење пројектних приједлога налазе се овдје, а детаљне информације о Позиву доступне су на сљедећој интернет страници: https://wbfportal.org/applicant/.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/12262/otvoren-poziv-u-okviru-fonda-za-zapadni-balkan.png