Навигација
ViberX logo

Информација са 80. сједнице Сената

Сједнице СенатаУниверзитет у Бањој Луци

Сенат Универзитета у Бањој Луци је на 80. сједници, 26. маја 2022. године, размотрио и подржао Приједлог расписивања конкурса за упис студената у прву годину првог, другог и трећег циклуса студија у академској 2022/2023. години.

Такође, размотрен је Приједлог трошковника Универзитета у академској 2022/2023. години, те је донесена и Одлука именовању чланова Комисије за издавачку дјелатност Универзитета у Бањој Луци.

У раду 80. сједнице Сенат је донио и Одлуку о расписивању конкурса за избор у академска звања, као о одлуке о избору у наставничка и сарадничка звања на: Академији умјетности, Архитектонско-грађевинско-геодетском факултету, Медицинском факултету, Пољопривредном факултету, Природно-математичком факултету,  Факултету политичких наука и Филозофском факултету.

Донесене су  одлуке о усвајању извјештаја комисија о оцјенама  подобности тема, кандидата и испуњености услова за менторство за израду докторских дисертација кандидата на Економском факултету и Медицинском факултету. Сенат је донио и одлуке о давању сагласности на извјештаје комисија о урађеним докторским дисертацијама и именовању комисија за оцјену и јавну одбрану кандидата на: Академији умјетности, Економском факултету, Рударском факултету, Медицинском факултету и Филозофском факултету.

Сенат је једногласно подржао и то да Универзитет у Бањој Луци потпише Споразум о сарадњи са Техничким универзитетом из Варне, као и Споразум о сарадњи са Универзитетом у Новом Месту. Дата је и сагласност за потписивање Протокола о сарадњи између Универзитета у Бањој Луци и Јавног предузећа ,,Завод за уџбенике и наставна средства’’ а. д. Источно Ново Сарајево.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/12282/unibl_logo_novi.png