Навигација
ViberX logo

Обиљежен Међународни дан књиге за дјецу

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Поводом Међународног дана књиге за дјецу, на Филолошком факултету Универзитета у Бањој Луци 2. априла 2022. године одржано је предавање мр Барбаре Хануш на тему ,,Словеначке сликовнице и њихова улога у педагошком процесу”.

Мр Барбара Хануш је садржајно и надахнуто презентовала развојни пут словеначких сликовница, њихову разноврсност и богату продукцију у Словенији, указујући на важност како текста тако и илустрације у њима. Услиједило је кратко представљање прве тихе књиге коју су креирале студенткиње Студијског програма предшколског васпитања Филозофског факултета, а на крају предавања је прочитана књижевна посланица за 2022. годину Ричарда ван Кампа, признатог и награђиваног књижевника из Канаде.

Овом предавању, организованом у сарадњи са Удружењем Словенаца Републике Српске „Триглав” Бања Лука, присуствовали су студенти Студијског програма српског језика и књижевности Филолошког факултета и Студијског програма предшколског васпитања Филозофског факултета Универзитета у Бањој Луци.

Међународни дан књиге за дјецу установио је 1967. године УНЕСКО, и то с циљем развијања љубави према љепоти писане ријечи код дјеце и омладине.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/12107/odrzano-predavanje-mr-barbare-hanus-povodom-medjunarodnog-dana-knjige-01.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12107/odrzano-predavanje-mr-barbare-hanus-povodom-medjunarodnog-dana-knjige-02.jpg