Навигација
Viber

Конкурс за суфинансирање програма међународне научноистраживачке сарадње

Наука и развојУниверзитет у Бањој ЛуциОпштеПозиви за пријаву пројеката

Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске расписало је Конкурс за суфинансирање програма међународне научноистраживачке сарадње у 2022. години вриједан укупно 100.000 КМ.

Према овом конкурсу, Министарство ће суфинансирати учешће истраживача на научним скуповима у иностранству и учешће у научноистраживачким програмима Европске уније.

Пријаву на конкурс за учешће истраживача на научним скуповима у иностранству заједнички подносе кандидат и научноистраживачка организација у којој је кандидат запослен или студира, а научноистраживачка организација мора бити уписана у регистар који се води при Министарству. Поред осталог, пријављени кандидат треба да има научно, односно наставно-научно или сарадничко звање.

Министарство одобрава суфинансирање котизације за учешће на научном скупу и путних трошкова при чему се, зависно од расположивих финансијских средстава, првенствено суфинансира котизација. У складу са Планом расподјеле буџетских средстава Министарства за 2022. годину, укупна средства за ову намјену износе 50.000 KM.

За стимулисање учешћа научноистраживачких организација из Републике Српске у Оквирним програмима Европске уније за истраживање и развој, Министарство финансијски подржава научноистраживачке организације уписане у Регистар научноистраживачких организација. За учешће у оквирним програмима, финансијски подржава припремне активности на изради пројектних приједлога и одобрене пројекте,  при чему се првенствено пружа подршка пријавама за програм Хоризонт Европа и координаторима који у претходном периоду нису финансијски подржани. Укупна средства за ову намјену износе 50.000 KM.

Пријаве са документацијом достављају се поштом на адресу Министарства или директно на централни протокол Владе Републике Српске, а рок је 31. oктобaр 2022. године.

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/12163/MNRVOID1.jpg