Навигација
Viber

Информација са 79. сједнице Сената

Сједнице СенатаУниверзитет у Бањој Луци

Сенат Универзитета у Бањој Луци на 79. сједници, одржаној 28. априла 2022. године, донио је Одлуку о именовању нових чланова Комитета за имплементацију Повеље и Кодекса Универзитета.

На сједници одржаној у просторијама Ректората донесена је и Одлука о именовању нових чланова Радне групе за имплементацију Повеље и Кодекса Универзитета у Бањој Луци.

У раду ове сједнице Сената донесена је и Одлука о расписивању конкурса за избор у академска звања, те одлуке о избору у наставничка и сарадничка звања на сљедећим чланицама Универзитета у Бањој Луци: Економском факултету, Медицинском факултету, Правном факултету, Пољопривредном факултету, Природно-математичком факултету, Рударском факултету, Технолошком факултету, Факултету физичког васпитања и спорта, Филозофском факултету, Филолошком факултету и Шумарском факултету.

Донесене су и одлуке о именовању комисија за оцјене подобности теме, кандидата и испуњености услова за менторство за израду докторских дисертација кандидата на Медицинском факултету. Такође, донесена је и Одлука о усвајању извјештаја Комисије о оцјени подобности теме, кандидата и испуњености услова за менторство за израду докторске дисертације кандидата на Филозофском факултету. На 79. сједници донесене су Одлуке о давању сагласности на извјештаје комисија о урађеним докторским дисертацијама и именовању комисија за оцјену и одбрану дисертација кандидата на Економском факултету, Медицинском факултету, Филолошком факултету, те Технолошком факултету. 

Разматране су и подржане измјене и допуне Одлуке Сената Универзитета у Бањој Луци број: 02/04-3.649-67/19, од 28. марта 2019. године, о употреби софтвера за откривање плагијата у завршним радовима другог и трећег циклуса на Универзитету у Бањој Луци. Подршку Сената добио је и Протокол о сарадњи између Универзитета у Бањој Луци и Центра за промоцију науке из Београда. Сенат је донио и Одлуке о именовању Радне групе за израду Правила студирања на првом и другом циклусу студија на Универзитету у Бањој Луци, те Одлуку о именовању Радне групе за израду Правила студирања на трећем циклусу студија на Универзитету у Бањој Луци.

Такође, размотрен је и усвојен Закључак Сената о изради листе одговорних наставника и сарадника за академску 2022/23. годину. Чланови Сената су информисани о Одлуци Владе РС о броју студената који се уписују у прву годину првог и другог циклуса студија на Универзитету у Бањој Луци у академској 2022/23. години.
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/12191/unibl_logo_novi.png