Навигација
ViberX logo

Виши асистент Ковач на студијском путовању на Универзитету Сорбона

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Виши асистент Филозофског факултета Универзитета у Бањој Луци Данило Ковач, ма, борави на вишемјесечном студијском путовању на Универзитету Сорбона у Паризу.

Током боравка на овом престижном универзитету обавиће истраживања у вези са политиком геноцида у Независној држави Хрватској.

Иначе, ово студијско путовање финансира Универзитет ,,Ла Сапијенцаˮ у Риму, гдје Ковач тренутно похађа докторске студије. 

Ковач је завршио основне студије историје на  Филозофском факултету УНИБЛ. На истом факултету завршио је мастер студије из области опште савремене историје. Његов мастер рад добио је награду за историјска истраживања Фондације „Слободан С. Беговићˮ, додијељену на Правном факултету Универзитета у Београду. Друге мастер студије, из области методике наставе историје, завршио је на британском Институту за образовање Универзитетског колеџа у Лондону. 

Од 2014. године ангажован је на Филозофском факултету УНИБЛ прво као демонстратор а затим и као сарадник на предмету Методика наставе историје. За вишег асистента на Филозофском факултету изабран је 2019. године.

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/12046/%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BB%D0%BE_%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%87_%D1%81%D0%BE%D1%80%D0%B1%D0%BE%D0%BD%D0%B0.jpg