Навигација
ViberX logo

Студенти задовољни скијањем на Копаонику

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Група најбољих студената Универзитета у Бањој Луци (УНИБЛ) пренијела је ректору проф. др Радославу Гајанину своја позитивна искуства са скијања које је од 13. до 20. марта 2022. године одржано на Копаонику.

Током пријема код ректора, одржаног 22. марта, студенти су захвалили руководству Универзитета и Студентског парламента, а посебна захвалност упућена је Покрајинском секретаријату за високо образовање и научноистраживачку делатност АП Војводине на челу са проф. др Зораном Милошевићем.

Студенти су захвалили и вишем асистенту Факултета физичког васпитања и спорта УНИБЛ мр Игору Божићу на несебичној подршци коју им је дао током обуке у скијању. 

Како је истакнуто током састанка, ова активност одржава се трећи пут, а најбољи студенти УНИБЛ могу рачунати на подршку и у наредним годинама за ове и сличне активности. 

Наиме, у оквиру пројекта Студентске асоцијације Факултета спорта и и физичког васпитања Универзитета у Новом Саду, под називом „Зимске едукативне и рекреативне активности студената – мост братске и хуманитарне сарадњеˮ, суфинансираног од стране Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност АП Војводине, најбољи студенти са Универзитета у Бањој Луци,  те студенти Универзитета у Приштини са привременим сједиштем у Косовској Митровици и Универзитета у Новом Саду имали су прилику да од 13. до 20. марта бораве на Копаонику и на тај начин стекну нова знања и вјештине о зимским спортовима. Поред обуке за нескијаше и рекреативног скијања, студенти са три јавна универзитета усвојили су и нова теоријска знања о здравственом васпитању, боравку на планини у зимском периоду, првој помоћи. Такође, студенти су упознати и са начином рада горске службе за спасавање, те како скијати на безбједан начин.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/12062/IMG-5753.JPG
  • /uploads/attachment/vest/12062/23.3.1.jpg