Навигација
ViberX logo

Разговарано о потписивању меморандума са Универзитетом у Патри

Опште

Састанак представника Универзитета у Бањој Луци, Универзитета у Источном Сарајеву, Универзитета у Патри и Амбасаде Грчке у БиХ, на којем је разговарано о потписивању меморандума о разумијевању између високошколских установа, одржан је 10. марта 2022. године.

Током овог састанка договорено је да јавни универзитети из Републике Српске у наредном периоду потпишу меморандуме са грчким партнером, а у циљу промоције сарадње између високошколских установа.

Меморандум, који ће бити  потписан на три године, обухватиће сарадњу на академским програмима и заједничком развоју истраживачких активности. Такође, у плану је и усавршавање студената на докторским студијама, размјена студената и особља, као и институционалне посјете.

Потписивање меморандума иницирано је од стране Амбасаде Грчке у Босни и Херцеговини.

Испред Универзитета у Бањој Луци, састанку одржаном путем апликације ,,Зумˮ присуствовали су: проректор за међународну и међууниверзитетску сарадњу проф. др Биљана Антуновић и проректор за људске и материјалне ресурсе проф. др Далибор Кесић, те виши стручни сарадник за размјену особља и студената мр Ђорђе Кењало.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/12035/razgovarano-o-potpisivanju-memoranduma-sa-univerzitetom-u-patri-02.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12035/razgovarano-o-potpisivanju-memoranduma-sa-univerzitetom-u-patri-01.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12035/razgovarano-o-potpisivanju-memoranduma-sa-univerzitetom-u-patri-03.jpg