Навигација
ViberX logo

Представници УНИБЛ учествовали на тренингу о родној равноправности

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Представници Универзитета у Бањој Луци (УНИБЛ) учествовали су на дводневном тренингу о родној равноправности организованом у оквиру University And Gender Mainstreaming (UNIGEM) пројекта.

Током тренинга, одржаног 14. и 15. марта 2022. године у Сарајеву, присутни су имали прилику да се упознају са израдом и провођењем Плана родне равноправности на Свеучилишту у Ријеци, те да чују искуства из праксе на ову ову тему од колега са ријечке високошколске установе. Такође, проф. др Јасмина Хусановић са Универзитета у Тузли одржала је радионицу на тему  ,,Савремене форме сексизма и мизогинијеˮ, а током догађаја одржан је и састанак координатора учесника на овом пројекту.

Представници Универзитета у Бањој Луци, учесници на овом семинару, били су проректор за материјалне и људске ресурсе проф. др Далибор Кесић, иначе и координатор на UNIGEM пројекту на УНИБЛ, проф. др Милена Карапетровић и проф. др Ивана Зечевић из Савјетодавног одбора за родну равноправност на нашој високошколској установи, те виши стручни сарадници из Ректората.

Пројекат UNIGEM, финансиран од стране Амбасаде Велике Британије у БиХ, реализује Транскултурална психосоцијална образовна фондација (ТПО). У овај пројекат, који се бави питањима родне равноправности на високошколским установама, укључено је 18 универзитета из Босне и Херцеговине, Хрватске, Србије и Црне Горе.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/12045/UNIGEM_TRENING.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12045/IMG-5571.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12045/unigem_trening_karapetrovic_i_zecevic.jpg