Навигација
Viber

Догађај о одговорним истраживањима и иновацијама са фокусом на етичка питања

Наука и развојУниверзитет у Бањој ЛуциОпште

Догађај под називом „Одговорна истраживања и иновације – предуслов за изврсност у истраживањимаˮ биће одржан 7. априла 2022. године у Новом Саду, у хибридном формату (уживо и путем Зум платформе).

Овај догађај организује се у склопу „Хоризонт 2020ˮ пројекта WBC-RRI.NET, у којем је Универзитет у Бањој Луци дио конзорцијума.

Догађај је посвећен концептима одговорних истраживања и иновација, као и представљању идентификованог стања у овој области у земљама Западног Балкана. Додатно, у посебном фокусу догађаја јесу питања етике у истраживању и дискусија о системима управљања етиком у високошколским установама и истраживачким организацијама.

Ријеч је о догађају током којег ће учесници имати прилику да послушају предавања предавача из Европске комисије, те представника истраживачких организација и пројеката из неколико земаља. Иначе, догађај је намијењен истраживачима, доносиоцима јавних политика и онима које се баве истраживањима и истраживачким политикама у земљама Западног Балкана и Европске уније.

Радни језик догађаја је енглески а регистрације су могуће путем овог линка: https://wbc-rri.net/responsible-research-and-innovation-a-requirement-forexcellence-in-research/

Прилог: 
Агенда

Слике

  • /uploads/attachment/vest/12058/brand-logo-01.png