Навигација
ViberX logo

Састанак са делегацијом Универзитета за пољопривреду и ветеринарску медицину из Букурешта

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Представници Канцеларије за међународну и међууниверзитетску сарадњу Универзитета у Бањој Луци, састали су се 25. фебруара 2022. године, са делегацијом Универзитета за пољопривреду и ветеринарску медицину из Букурешта предвођену проректором за међународне односе, проф. др Флорином Станицом. 

Током састанка одржаног у Ректорату Универзитета у Бањој Луци, разговарано је о проширењу сарадње на све компатибилне области два универзитета, о размјени студената и особља, коменторству кандидатима на трећем циклусу студија, заједничким конференцијама, те заједничком објављивању публикација. 

Поред проректора за међународне односе, испред Универзитета за пољопривреду и ветеринарску медицину на састанку је учествовао и декан Факултета хортикултуре проф. др Адријан Асаница. Испред Универзитета у Бањој Луци на састанку су учествовали проректор за међународну и међууниверзитетску сарадњу проф. др Биљана Антуновић, продекан за научноистраживачки рад и међународну сарадњу Пољопривредног факултета проф. др Жељко Вашко, проф. др Миљан Цвјетковић, те виши стручни сарадник за међународну и међууниверзитетску сарадњу  Јелена Рожић, МА и виши стручни сарадник за размјену особља и студената мр Ђорђе Кењало.

Током боравка у Бањој Луци, делегација из Букурешта посјетила је и Пољопривредни факултет Универзитета у Бањој Луци. Иначе, током ове посјете, потписан је и Меморандум о разумијевању између Пољопривредног факултета и наведеног института, те је договорена сарадња у оквиру међународне размјене oсобља и студената кроз Еразмус+ програм.

Универзитет агрономских наука и ветеринарске медицине у Букурешту је најстарија и највећа високообразована институција у области пољопривредних наука и ветерине у Румунији. Подсјећамо ријеч је о високошколској установи који је један од партнера на Еразмус+ пројекту изградње капацитета Вирал, а чији је координатор Универзитет у Бањој Луци.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/11971/IMG-4378.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11971/IMG-4379.JPG