Навигација
ViberX logo

Одржана инфо-сесија о „Хоризонт Европаˮ програму

Наука и развојУниверзитет у Бањој ЛуциОпште

Прва овогодишња инфо-сесија о могућностима учешћа у „Хоризонт Европаˮ програму за запослене на Универзитету у Бањој Луци одржана је 16. фебруара 2022. године.

Радионица одржана у просторијама Ректората била је намијењена почетницима и онима који немају довољно знања о „Хоризонт Европаˮ програму. 

Током радионице, за око 20 учесника који долазе са различитих чланица Универзитета, представљен је политички и стратешки оквир „Хоризонт Европаˮ програма, те структура самог програма. Такође, учесници су имали прилику да се упознају са општим условима учешћа, као и користима од учешћа у пројектима у оквиру овог програма за истраживаче и институције. 

На овој радионици напоменути су примјери успјешних пројектних апликација у оквиру претходног програма Европске уније за истраживања и иновације – „Хоризонт 2020ˮ, попут првог координаторског пројекта SMARTWATER, али и примјери прве успјешне пројектне апликације за „Хоризонт Европаˮ програм, то јесте пројекат POLICY ANSWERS, у којем је партнер Филозофски факултет УНИБЛ. 

Такође, на крају радионице, након појашњења и одговора на бројна питања учесника, најављене су и наредне инфо-сесије и радионице посвећене „Хоризонт Европаˮ програму. 

Догађај је организован у склопу редовних активности Центра за предузетништво и трансфер технологија, а презентацију је одржала руководилац истоименог центра мр Анђела Пепић.

Оквирни календар догађаја на УНИБЛ посвећених „Хоризонт Европаˮ програму налази се овдје.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/11945/h2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11945/h3.jpg