Навигација
ViberX logo

Информација са 77. сједнице Сената

Сједнице СенатаУниверзитет у Бањој Луци

Сенат Универзитета у Бањој Луци (УНИБЛ) на сједници 24. фебруара 2022. године изабрао је проректоре Универзитета.

На 77. сједници одржаној у амфитеатру Факултета политичких наука Универзитета у Бањој Луци, за проректора за међународну и међууниверзитетску сарадњу изабрана је проф. др Милица Балабан. Проректор за научно-истраживачки рад и развој УНИБЛ биће проф. др Мирослав Малиновић, док је за проректора за наставу и студентска питања изабран проф. др Страин Посављак. Како је одлучио Сенат, функцију проректора за људске и материјалне ресурсе обављаће проф. др Далибор Кесић.

Сви проректори су изабрани једногласном подршком чланова Сената, а мандат им почиње 22. марта 2022. године.

Током ове сједнице, верификовани су и мандати члановима Сената из реда студената. Размотрен је и усвојен Правилник о организацији и раду катедри Универзитета, а чланови Сената су размотрили и усвојили Акциони плани на основу спроведене анкете о Европској повељи истраживача и Кодексу запошљавања истраживача на Универзитету у Бањој Луци, те су информисани и о пријављеним Еразмус+ К1 и К2 пројектима. 

Донесена је и Одлука о расписивању конкурса за избор у академска звања, као и одлуке о избору у наставничка и сарадничка звања на: Академији умјетности, Архитектонско-грађевинско-геодетском факултету, Економском факултету, Медицинском факултету, Пољопривредном факултету, Рударском факултету, Факултету политичких наука и Филозофском факултету. 

На 77. сједници донесена је о Одлука о именовању комисије за оцјену подобности теме, кандидата и испуњености услова за менторство за израду докторске дисертације кандидата на Економском факултету. Донио је Сенат и одлуке о усвајању извјештаја комисија о оцјени подобности теме, кандидата и испуњености услова за менторство за израду докторске дисертације кандидата Природно-математичког факултета и Филозофског факултета. Током ове сједнице, донесене су одлуке о именовању комисија уа оцјене урађених докторских дисертација кандидата на Економском факултету и Медицинском факултету, као о одлуке о давању сагласности на извјештаје комисија о урађеним докторским дисертацијама и именовању комисија за оцјену и јавну одбрану кандидатима Природно-математичког факултета, Филозофског факултета и Филолошког факултета.

Подршку највишег академског тијела добио је Споразум о сарадњи између УНИБЛ и Украјинске инжењерске педагошке академије. Размотрен је и подржан Протокол о узајамној размјени студената, аспираната и наставника између Универзитета у Бањој Луци и Руског државног универзитета за хуманистичке науке, као и Споразум о сарадњи између Универзитета у Бањој Луци и Универзитета Сјевер из Хрватске.

Усвојен је и кориговани Уговор о заједничком студију  између Универзитета у Бањој Луци и Московског државног обласног универзитета (МГОУ). 

У раду 77. сједнице, донесене су и одлуке о именовању шефова катедри на више чланица УНИБЛ, а у оквиру текућих питања, чланови Сената су информисани о тренутној епидемијској ситуацији на Универзитету.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/11969/unibl_logo_novi.png