Навигација
ViberX logo

Састали се ректори Универзитета у Бањој Луци и Универзитета у Београду

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Ректор Универзитета у Бањој Луци (УНИБЛ) проф. др Радослав Гајанин и ректор Универзитета у Београду проф. др Владан Ђокић, одржали су 16. децембра 2021. године први званични састанак.

Током састанка у просторијама Ректората Универзитета у Бањој Луци, разговарано је о потписивању новог споразума о сарадњи између два универзитета, будући да актуелни споразум истиче 31. марта наредне године.

Такође, разговарано је и о унапређењу сарадње, заједничком учешћу на међународним пројектима финансираним из европских програма, као и о организацији љетњих и зимских школа за студенте  и наставнике Универзитета у Бањој Луци и Универзитета у Београду.

Ректори су се договорили да наредне године у Бањој Луци буде одржана и заједничка сједница Ректорске конференције Републике Српске, Ректорске конференције/збора Босне и Херцеговине и Конференције универзитета Србије (КОНУС). Како је договорено, током ове сједнице, чији ће домаћин бити Универзитет у Бањој Луци, биће потписан и споразум о сарадњи како би се учврстила постојећа сарадња, те остварили нови облици сарадње.

Било је ријечи и о организацији гостујућих предавања професора нашег Универзитета на Универзитету у Београду. Такође, разговарано је и о учешћу наших професора у комисијама за одрану завршних радова на другом и трећем циклусу студија на Универзитету у Београду.

Првом званичном састанку ректора Гајанина и Ђокића присуствовали су: проректор за међународну и међууниверзитетску сарадњу УНИБЛ проф. др Биљана Антуновић, проректор за наставу и студентска питања проф. др Страин Посављак, те проректор за људске и материјалне ресурсе Универзитета у Бањој Луци проф. др Далибор Кесић. Састанку је присуство и проректор за наставу Универзитета у Београду проф. др Дејан Филиповић.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/11770/ss1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11770/ss2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11770/ss3.jpg