Навигација
ViberX logo

Разговарано са директором CzechGlobe института

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Делегација Универзитета у Бањој Луци (УНИБЛ) састала се 8. децембра 2021. године, са директором CzechGlobe института Михалом Мареком.

Током овог састанка одржаног у Ректорату Универзитета у Бањој Луци, разговарано је о могућностима пријаве заједничких пројеката у оквиру новог Еразмус+ програма, размјени студената и особља, менторству кандидатима на изради завршних радова на другом и трећем циклусу студија, те заједничком објављивању публикација.

Састанку са Мареком присуствовали су проректор за међународну и међууниверзитетску сарадњу проф. др Биљана Антуновић, проректор за људске и материјалне ресурсе проф. др Далибор Кесић,  декан Шумарског факултета Универзитета у Бањој Луци проф. др Маријана Каповић Соломун, продекан за наставу Шумарског факултета доц. др Бранислав Цвјетковић, продекан за научно-истраживачки рад и међународну сарадњу наведеног факултета доц. др Драган Чомић, те виши стручни сарадник за међународну и међууниверзитетску сарадњу  Јелена Рожић, МА и виши стручни сарадник за размјену особља и студената мр Ђорђе Кењало.

Марек је у Бањој Луци боравио на позив Шумарског факултета УНИБЛ.  Иначе, 9. децембра 2021. године потписан је и Споразум о сарадњи Шумарског факултета и наведеног института.

CzechGlobe са сједиштем у Брну је институт за истраживање глобалних промјена Чешке академије наука (ГЦРИ).

Наведена академија је јавна истраживачка институција, европски центар изврсности који истражује текуће глобалне промјене и њихов утицај на атмосферу, биосферу и људско друштво коришћењем најновијих техника и инструмената.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/11751/IMG-0994.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11751/unnamed.jpg