Навигација
ViberX logo

Одржан округли сто о 30 година Народне скупштине

Опште

Округли сто ,,Народна скупштина као темељ државотворности Републике Српске“ одржан је 21. децембра 2021. године на Факултету политичких наука Универзитета у Бањој Луци (УНИБЛ).

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, је током обраћања на округлом столу, нагласио да је Народна скупштина имала историјску улогу.

,,Можемо са правом констатовати да је, у протеклих 30 година, Народна скупштина Републике Српске одиграла значајну, па можда и кључну улогу у развоју Српске, изградњи правног система, у политичкој еманципацији српског народа и очувању његове слободе и права на самоодређење, те права на властиту државност и очување националног идентитета“, навео је он и истако да је Скупштина до сада имала десет сазива и седам предсједника.

,,Важно је и да и академска заједница обиљежава овај јубилеј, расправља и проноси мисао о државотворности српског народа, Републике Српске и свих њених грађана“, додао је Чубриловић.

Он је нагласио да се овим скупом на Факултету политичких наука, показује приврженост заједничком нациналном, народном, есенцијалном и сваком другом циљу – циљу опстанка и развоја Републике Српске.

Учеснике округлог стола, поздравио је ректор Универзитета у Бањој Луци проф. др Радослав Гајанин.

,,Народна скупштина као највиши законодавни орган Републике Српске, од свог основања успјешно обавља све своје активности“, казао је ректор и нагласио да се Скупштина увијек благовременно конституисала.

Декан Факултета политичких наука УНИБЛ проф. др Ранка Перић - Ромић, наглашава да је Народна скупштина у протеклих 30 година увијек радила на очувању идентитета српског народа.

У раду овог округлог стола поводом 30 година Народне скупштине учешће су узели: академик проф. др Снежана Савић, проф. др Срђа Трифковић, проф. др Дарко Радић, проф. др Радомир В. Лукић и многи други.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/11783/okrugli_sto_o_30_godina_Narodne_skupstine-01.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11783/okrugli_sto_o_30_godina_Narodne_skupstine-02.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11783/okrugli_sto_o_30_godina_Narodne_skupstine-03.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11783/okrugli_sto_o_30_godina_Narodne_skupstine-04.jpg