Навигација
ViberX logo

Проф. др Радослав Гајанин изабран за ректора УНИБЛ

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Сенат Универзитета је на 74. посебној сједници 29. новембра 2021. године, једногласно изабрао проф. др Радослава Гајанина за ректора Универзитета у Бањој Луци (УНИБЛ).

„Пред нама су нови изазови, прије свега да унапређујемо наставни процес на Универзитету, да иновирамо, лиценцирамо и релиценцирамо студијске програме, те да прилагођавамо излазне компетенције студента потребама тржишта“, рекао је ректор Гајанин и захвалио се члановима Сената на указаном повјерењу.

,,У наредном периоду циљ је унапређење међународне сарадње Универзитета, те учешће у много већем броју пројеката који се финансирају из фондова ЕУ, као и постизање веће међународне размјене студената, наставника и особља“, навео је Гајанин у изјави за медије, послије 74. посебне сједнице Сената одржане у амфитеатру Факултета политичких наука УНИБЛ.

„Сигуран сам да ћемо то и остварити, имајући у виду компетенције руководилаца, односно декана и директора Института, који су спремни да одговоре на све изазове“, рекао је ректор.

Подсјетимо, проф. др Радослав Гајанин је на функцију ректора УНИБЛ изабран је 20. марта 2018. године. Од 10. новембра 2017. године, обављао је функцију вршиоца дужности ректора Универзитета у Бањој Луци, а прије тога био је проректор за научноистраживачки рад и развој Универзитета.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/11712/rektor5.jpg