Навигација
Viber

Позив на седми вебинар о пројектима Horizon Europe

Наука и развојУниверзитет у Бањој ЛуциОпште

Вебинар на тему „Ethics, requirements and open science in Horizon Europe: what methods and strategies to use“ биће одржан 24. новембра 2021. године у 10 часова путем ,,Зум“ платформе. 

Ово је седми вебинар по реду. Радни језик је енглески, а за учешће је обавезна регистрација који је могуће обавити на овом линку

Предавачи на вебинару су: Ева Мендез са Универзитета Карлос III из Мадрида, на тему ,,Open Science Policy Platform“, Алеа Лопез де Сан Роман из Генералног директоратa Eвропске комисије за истраживање и иновације на тему ,, Open Science in Horizon Europe“ и Шенк Борбала са Универзитета технологије и економије у Будимпешти, а која ће говорити на тему ,,Ethics requirements in Horizon Europe“.

Овај догађај, као и други планирани да се организују у току ове године, је намијењен за све истраживаче, менаџере и администраторе истраживања заинтересоване за теме: шта доноси нови програм финансирања научно-истраживачких пројеката Horizon Europe, који су главни принципи дизајнирања успјешног приједлога научно-истраживачког пројекта, значај етике и отворене науке Horizon Europe.

Намијењен је и онима које занимају права интелектуалне својине у научно-истраживачким пројектима, трансфер технологије и процјена тржишта од посебног значаја за иновационе и научно-истраживачке пројекте, финансије на Horizon Europe пројектима и додатне могућности за аплицирање институција из земаља Западног Балкана.

Вебинар се организује у оквиру пројекта под називом V4+WB RMA Network, а у којем Центар за предузетништво и трансфер технологија Универзитета у Бањој Луци од новембра 2020. године учествује као партнерска институција. Овај пројекат је иницијатива за подршку и оснаживање заједнице менаџера и администратора истраживања. Конзорцијум предвођен организацијом HETFA из Будимпеште, финансиран је кроз Међународни вишеградски фонд и фокусира се на земље тзв. вишеградске четворке (В4 - Пољска, Чешка, Словачка и Мађарска) и Западног Балкана (Србија, Босна и Херцеговина и Сјеверна Македонија). 

Приступ материјалима са претходних вебинара доступан је на Learning Materials Platform уз претходну регистрацију за Online Expert Pool пројекта.

Више информација налази се на: https://hetfa.eu/international-projects/v4wb-rmas/.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/11665/RMA_Logo_Negative_Circle.png