Навигација
ViberX logo

Отварање научно-стручног скупа „Студенти у сусрет науци“

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Церемонија отварања мултидисциплинарног научно-стручног скупа „Студенти у сусрет науци“ (СтЕС) са међународним учешћем, биће одржана 25. новембра 2021. године, у 12.30 часова у Народном позоришту Републике Српске у Бањој Луци.

Иначе, ово је водећи научно-стручни скуп студената која се одржава по 14. пут у организацији Студентског парламента Универзитета у Бањој Луци. Суорганизатор је Универзитет у Бањој Луци, а покровитељ Министарство за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске.

Циљ скупа „Студенти у сусрет науци“ јесте приказати научна и стручна достигнућа студената и могућност њихове примјене у пракси, те одредити правац даљег истраживања. Ово је прилика да се унаприједи научно-истраживачки рад студената у земљи и региону, промовише научни дух академске заједнице, размјењују мишљења, те успоставе нови контакти.

Рад овог скупа је подијељен у шест категорија, и то: природне науке, друштвене науке, хуманистичке науке, инжењерство и технологија, биотехничке-пољопривредне науке и здравствене науке.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/11656/thumb_STES-20202.png