Навигација
Viber

Информација са 73. сједнице Сената

Сједнице СенатаУниверзитет у Бањој Луци

Сенат Универзитета у Бањој Луци, на 73. сједници одржаној 25. новембра 2021. године покренуо је процедуру за утврђење приједлога плана уписа студената на Универзитету у Бањој Луци у академској 2022/23. години.

Током сједнице, одржане у амфитеатру Факултета политичких наука Универзитета у Бањој Луци, Сенат је размотрио измјене и допуна Приједлога плана уписа студената у прву годину I, II и III циклуса студија. Највише академско тијело размотрило је и План издавачке дјелатности Универзитета за академску 2022. годину, а размотрен је и подржан Приједлог о достављању података из домена међународне сарадње.

Подршку је добио и Приједлог одлуке Наставно-научног вијећа Филолошког факултета о усвајању Елабората о оправданости оснивања Центра за хеленска истраживања као подорганизационе јединице Филолошког факултета.

Донесена је о Одлука о расписивању конкурса за избор у академска звања, те одлуке о избору у наставничка и сарадничка звања на: Академији умјетности, Електротехничком факултету, Машинском факултету, Медицинском факултету, Правном факултету, Природно-математичком факултету, Филозофском факултету и Филолошком факултету. 

Донесена је и Одлука о именовању Комисије за оцјену подобности теме, кандидата и испуњености услова за менторство за израду докторске дисертације кандидата на Природно-математичком факултету. Сенат је донио одлуке о усвајању извјештаја комисија о оцјени подобности теме, кандидата и испуњености услова за израду докторских дисертација кандидата на Медицинском факултету. Дате су и сагласности на одлуке о именовањима комисија за оцјене урађених докторских дисертација кандидата на Медицинском факултету и Природно-математичком факултету. Сенат је током 73. сједнице донио о одлуке о давању сагласности на извјештаје о давању сагласности на извјештаје комисија о урађеним докторским дисертацијама и именовању комисија за оцјену и јавну одбрану кандидата на: Медицинском факултету, Архитектонско-грађевинско-геодетском факултету, Рударском факултету, Природно-математичком факултету.

Сенат је сагласан и са приједлозима о споразумима о сарадњи Универзитета у Бањој Луци са Универзитетом Западне Бохемије у Чешкој и Франциск Скорина државног универзитета у Гомелу у Бјелорусији.

Такође, чланови Сената су информисани и о тренутној епидемијској ситуацији на Универзитету.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/11697/unibl_logo_novi.png