Навигација
ViberX logo

Проф. Јегер разговарао са апликантима за стипендије Фондације ,,Fairnetzen“

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Представник Фондације ,,Fairnetzen“ проф. др Клеменес Јегер, одржао је 25. октобра 2021. године, онлајн састанак са овогодишњим апликантима за стипендије истоимене фондације.

Током састанка одржаног путем ,,Зум“ платформе, проф. Јегер је навео да је до сада, а укључујући и стипендије за ову годину, стипендије добило 465 студената са Универзитета у Бањој Луци.

Проф. Јегер је студентима Универзитета у Бањој Луци представио и историјат „Fairnetzen“ стипендија, чији је главни иницијатор заједно са проф. др Ериком Фрером. Студентима је представљен и Универзитет примијењених наука у Есену, матична институција проф. Јегера.

Као главни разлог за оно што раде, проф. Јегер је навео солидарност међу људима, истичући да се нада да ће у будућности сами студенти бити у могућности да помогну другима као што Фондација ,,Fairnetzen“ тренутно помаже њима. Јегер се посебно захвалио проф. др Франку Виненброку који је учествовао у пројекту стипендија од самог његовог зачетка путем Фондације ,,Welt der Wunder“.

Универзитет у Бањој Луци су на овом састанку представљали проректор за међународну и међууниверзитетску сарадњу проф. др Биљана Антуновић и виши стручни сарадник за размјену особља и студената мр Ђорђе Кењало.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/11576/Klemenes-Jeger-01.png
  • /uploads/attachment/vest/11576/Klemenes-Jeger-02.png