Навигација
ViberX logo

Информација са 72. сједнице Сената

Сједнице СенатаУниверзитет у Бањој Луци

Сенат Универзитета у Бањој Луци (УНИБЛ) на 72. сједници одржаној 28. октобра 2021. године, у амфитеатру Факултету политичких наука, донио је Одлуку о расписивању конкурса за избор ректора Универзитета и именовање комисије за провођење поступка избора ректора.

У раду ове сједнице, донесена је и Одлука о додјели признања Универзитета у Бањој Луци и Одлука о додјели златне значке са ликом Николе Тесле за постигнуте успјехе, најбољим дипломираним студентима Универзитета. Именовани су и чланови Савјетодавног одбора за родну равноправност на Универзитету, а чланови највишег академског тијела су информисани и о анкети ,,Стратегија људских ресурса кроз примјену Европске повеље за истраживаче и Кодекса о запошљавања истраживача’’, као и о размјенама у оквиру Еразмус+ и CEEPUS програма.

Донесена је Одлука о расписивању конкурса за избор у наставничка и сарадничка звања, као и одлуке о изборима у наставничка и сарадничка звања на: Академији умјетности, Архитектонско-грађевинско-геодетском факултету, Економском факултету, Електротехничком факултету, Машинском факултету, Медицинском факултету, Пољопривредном факултету, Правном факултету, Природно-математичком факултету, Рударском факултету, Факултету политичких наука, Филозофском факултету, Филолошком факултету и Шумарском факултету.

Сенат је донио о одлуке о именовањима комисија за оцјену подобности тема, кандидата и испуњености услова за менторство за израду докторских дисертација кандидата на Медицинском факултету и Филозофском факултету. Донесене су и одлуке о усвајању извјештаја комисија за оцјене подобности, тема кандидата и испуњености услова за менторство за израду докторских дисертација кандидата Медицинског факултета и Економског факултета. Сенат је донио одлуке о давањима сагласности на Извјештај комисије о урађеној докторској дисертацији и именовању комисије за јавне одбране кандидата Економског факултета, као и Одлука о именовању Комисије за јавну обрану урађене докторске дисертације кандидата на Филолошком факултету.

Разматран је и подржан приједлог Споразума о академској сарадњи између Универзитета у Бањој Луци и Универзитета у Соџу из Кине, као о Споразума о сарадњи између УНИБЛ и HTEC d.o.o. Бања Лука.

Чланови Сената су упознати и са тренутном епидемијском ситуацијом на Универзитету, изазваној појавом и ширењем вируса корона. Била је ово прилика да чланови Сената упознају и са програмом поводом обиљежавања 46 година успјешног рада и развоја Универзитета у Бањој Луци.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/11589/unibl_logo_novi.png