Навигација
ViberX logo

Расписани конкурси за финансијску подршку науци

Наука и развојУниверзитет у Бањој ЛуциОпште

Министарство за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске, расписало је 16. септембра 2021. године Конкурс за финансијску подршку пројеката развоја технологија, набавке опреме и учешћа на стручним скуповима о развоју технологија у Републици Српској за 2021. годину и Конкурс за подстицање научне продуктивности у међународним референтним часописима и награђивање за научна достигнућа у овој години укупне вриједности 200.000 КМ.

Према првом конкурсу из области технологије, финансијска подршка обухвата тестирање и увођење савремене или значајно побољшане постојеће технологије, обезбјеђење савремене опреме, учешће на стручним скуповима о развоју технологија и учешће у програмима Европске уније или у међународним пројектима за развој технологија финансираним из међународних институција и фондова.

Корисници средстава финансијске подршке пројектима могу бити само правна лица која се баве развојем технологија и која су регистрована на територији Републике Српске.

Укупно је за овај конкурс предвиђено 120.000 КМ и то за развој технологија 35.000 КМ, обезбјеђење савремене опреме 45.000 КМ, учешће на стручним скуповима о развоју технологија 20.000 КМ и 20.000 КМ за учешће у програмима Европске уније.

Право учешћа на конкурсу имају привредна друштва, научноистраживачке организације, високошколске установе, и друга  правна лица која се баве развојем технологија, а рок за пријаву је 20.10.2021. године.

Конкурсом за подстицање научне продуктивности у међународним референтним часописима и награђивање за научна достигнућа у овој години Министарство подржава публиковање научних радова у часописима који се налазе у Journal Citation Reports (JCR) извјештају компаније Клеривет аналитикс (Clarivate Analytics), тј. у неком од Web of Science индекса и додјељује награде научницима и истраживачима за изузетне резултате у области научноистраживачког рада.

Уколико један кандидат конкурише за додјелу средстава и за подстицаје и за награду, потребно је да поднесе двије одвојене пријаве, објављено је на интернетској страници Министарства за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске.

За подстицање научне продуктивности у међународним научним часописима и награђивање за научна достигнућа за 2021. годину планирано је 80.000 КМ, а рок за пријаву је 29. септембар 2021. године.

Конкурс за финансијску подршку пројеката развоја технологија, набавке опреме и учешћа на стручним скуповима о развоју технологија у Републици Српској за 2021. годину

Конкурс за подстицање научне продуктивности у међународним референтним часописима и награђивање за научна достигнућа у току 2021. године

Слике

  • /uploads/attachment/vest/11461/MNRVOID_146286845.jpg