Навигација
ViberX logo

Информација са 71. сједнице Сената

Сједнице СенатаУниверзитет у Бањој Луци

Сенат Универзитета у Бањој Луци на 71. сједници, одржаној 23. септембра 2021. године у амфитеатру Факултета политичких наука, размотрио је и подржао Приједлог одлуке о организацији наставног процеса на Универзитету у Бањој Луци, у академској 2021/22. години.

Подршку Сената добио је и Приједлог одлука о одговорним наставницима и сарадницима у академској 2021/22. години.

У раду 71. сједнице  донесена је и Одлука о расписивању конкурса за избор у академска звања, као  и одлуке о избору у наставничка и сарадничка звања на: Академији умјетности, Архитектонско-грађевинско-геодетском факултету, Економском факултету, Електротехничком факултету, Медицинском факултету, Пољопривредном факултету, Природно-математичком факултету, Технолошком факултету, Факултету безбједносних наука, Факултету политичких наука, Факултету физичког васпитања и спорта, Филозофском факултету, Филолошком факултету и Шумарском факултету.

Донесена је и Одлука о усвајању Извјештаја Комисије о оцјени подобности теме, кандидата и испуњености услова за менторство за израду докторске дисертације кандидата на Медицинском факултету. Такође, донесене су и одлуке о давању сагласности на извјештаје комисија о урађеним докторским дисертацијама на Технолошком факултету и Филолошком факултету. Сенат је донио о одлуке о давању сагласности на извјештаје комисија о урађеним докторским дисертацијама и именовању комисија за јавну одбрану на Медицинском факултету и Филолошком факултету.

Подршку Сената је добио и приједлог Споразума о сарадњи између Универзитета у Бањој Луци и Полиарте академије финих умјетности и дизајна у Анкони, као и приједлог Споразума о сарадњи између Универзитета у Бањој Луци и Чангжу нормалног универзитета из Кине.

Сенат је размотрио и организацију трећег уписног рока на чланицама Универзитета на којима има слободних мјеста за упис студената у прву годину првог циклуса студија у академској 2021/22. години.

Чланови Сената су упознати и са тренутном епидемиолошкom ситуацијom на Универзитету, изазваноj појавом и ширењем вируса корона. Такође, информисани су и о учешћу Универзитета у Бањој Луци на 26. Међународном сајму књиге „Бања Лука 2021“.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/11485/large_large_unibl_logo_novi.png