Навигација
ViberX logo

Унија студената Републике Српске добила ново руководство

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Никола Бојић, апсолвент Економског факултета Универзитета у Бањој Луци, нови је предсједник Уније студента Републике Српске.

Одлучено је то на конститутивној сједници Уније, одржаној 6. јула 2021. године у просторијама Ректората Универзитета у Бањој Луци. За потпредсједника Уније студената на овој сједници изабран је Урош Бјелица, студент Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

Бојић је истакао да ће у свом раду и активностима заступати интересе студената с циљем унапређења студентског стандарда и побољшања студентских права.

Он је рекао да је новоизабрано руководство Уније на конститутивној сједници представило план рада у наредном мандатском периоду који ће се заснивати на друштвеним пројектима.

,,План нам је да омогућимо студентима на оба јавна универзитета да прођу процес вакцинације који би требало да почне током љета. Наставићемо и снажну борбу против негативних појава у високом образовању’’, рекао је Бојић.

Стефан Бјелица, који је студент политикологије и међународних односа на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву, рекао је да ће уложити све напоре како би био побољшан студентски стандард, како кроз инфраструктурне дијелове, тако и кроз рјешавање проблема са којима се студенти сусрећу.

Ректор Универзитета у Бањој Луци проф. др Радослав Гајанин честитао је новоизабраним руководству Уније студената Републике Српске, те изразио наду да ће досадашња одлична сарадња Универзитета и Уније бити настављена и у наредном периоду.

,,Према плановима новог руководства које су представили, њихове пројектне активности су у реалним оквирима и имаће подршку Универзитета и академске заједнице", рекао је Гајанин, те исткао да је Универзитет партнер студентским представницима у многим пројектима. 

Министар за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске мр Срђан Рајчевић изразио је задовољство чињеницом да сарадња ресорног министарства и представника студената никада није била боља, истичући да је она резултат заједничких циљева, а то су - боље високо образовање и бољи студентски стандард.

Он је најавио да ће Министарство и у наредном периоду подржати сваку иницијативу која дође од представника студената.

,,Прошла година, коју је обиљежила велика здравствена али и економска криза због пандемије вируса корона, обиљежена је и великим инфраструктурним улагањима у оба јавна универзитета. На томе нећемо стати, него планирамо велике пројекте који се односе на студенте, као што је изградња научно - технолошког парка у Бањој Луци’’, рекао је Рајчевић.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/11306/IMG-5083.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11306/IMG-5119.JPG
  • /uploads/attachment/vest/11306/IMG-5120.JPG
  • /uploads/attachment/vest/11306/IMG-5121.JPG