Навигација
ViberX logo

Рударски факултет сарађује са Градом Приједором

Опште

Декан Рударског факултета Универзитета у Бањој Луци са сједиштем у Приједору проф. др Владимир Малбашић и градоначелник Града Приједора Далибор Павловић, потписали су 10. јуна 2021. године Меморандум о сарадњи по више основа.

Градоначелник Приједора Далибор Павловић изјавио је да је се овај град обавезао да ће, заједно са Рударским факултетом, суфинансирати смјештај студената који нису са подручја Приједора, а циљ је да овај факултет има већи број студената.

"Са друге стране, Рударски факултет се обавезао да ће до 10. октобра израдити документ са описом локација минералних сировина на подручју Приједора, њихове употребљивости, степена истражености, економичности и евентуалне експлоатације. Документ ће садржати и остале релевантне податке о томе које се све сировине налазе на овом подручју", рекао је Павловић.

Он је подсјетио да сарадња Града и Рударског факултета постоји већ неколико година и изразио задовољство што нова градска власт наставља ту сарадњу.

Декан Рударског факултета проф. др Владимир Малбашић рекао је да потписани меморандум добија на квалитету и чињеницом да се Рударски факултет полако укључује у остваривање неких потреба града.

,,Учествоваћемо у изради документа који би требали дати преглед свих минералних ресурса и сировина на подручју приједорске регије, а које ће бити интересантне за стварање нове вриједности. Свакако да овај меморандум Рударском факултету пружа одређену сигурност. Смјештај и исхрана ће бити обезбијеђени за студенте", подсјетио је декан Малбашић.

Он је позвао будуће студенте из БиХ да упишу Рударски факултет Универзитета у Бањој Луци, чије је сједиште у Приједору, јер рударство, како је рекао, има будућност.
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/11228/POTPISIVANJE_UGOVORA_O_SARADNJI_RUDARSKI_FAKULTET_I_GRAD_PRIJEDOR.jpg