Навигација
ViberX logo

Позив за пријаву на вебинар о другим фондовима

Универзитет у Бањој ЛуциОпште

Отворен је позив за пријаву за учешће на вебинару на тему „Exploiting other EU and non-EU funds for supporting EU13 & WB countries’ R&I projects“ који ће бити одржан 8. јула 2021. године у 10 часова путем Зум платформе. 

За учешће на вебинару који се одржава на енглесом језику неопходна је регистрација, а коју је могуће обавити овдје.

Предавачи на вебинару су представници Вишеград фонда, Централно-европске иницијативе и искусни пројектни менаџери и администратори европских и међународних истраживачких пројеката.

Тако ће Маријана Димитрова из  Интер-еду организације, одржати презентацију на тему ,,Your Next Funding Opportunity Is Just Behind The Corner’ and ‘Best practices in Erasmus+“. Даниел Петер из Вишеград фонда имаће презентацију на тему ,, Supporting research in the V4+ region – Visegrad and Visegrad+ Grants“. Алесандро Ломбардо из Централно-европске иницијативе, имаће презентацију ,,Central European Initiative: funding and networking opportunities for regional cooperation“.

Овај догађај, као и други догађаји планирани у току ове године, намијењен је за све истраживаче, менаџере и администраторе истраживања заинтересоване за теме: шта доноси нови програм финансирања научно-истраживачких пројеката „Horizon Europe“, који су главни принципи дизајнирања успјешног приједлога научно-истраживачког пројекта, значај етике и отворене науке „Horizon Europe“, права интелектуалне својине у научно-истраживачким пројектима, трансфер технологије и процјена тржишта од посебног значаја за иновационе и научно-истраживачке пројекте, финансије на „Horizon Europe“ пројектима и додатне могућности за аплицирање институција из земаља Западног Балкана.

Вебинар се организује у оквиру пројекта под називом „V4+WB RMA Network“, а у којем Центар за предузетништво и трансфер технологија Универзитета у Бањој Луци од новембра 2020. године учествује као партнерска институција. Овај пројекат је иницијатива за подршку и оснаживање заједнице менаџера и администратора истраживања. Конзорцијум предвођен организацијом ХЕТФА из Будимпеште, финансиран је кроз Међународни вишеградски фонд и фокусира се на земље тзв. вишеградске четворке (В4 − Пољска, Чешка, Словачка и Мађарска) и Западног Балкана (Србија, Босна и Херцеговина и Сјеверна Македонија).

Више информација о пројекту и вебинару налази се овдје.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/11261/RMA_Logo_Negative_Circle__1_.jpg